Din aceeași categorie
Pacientul care ajunge într-un spital din sistemul public trebuie să aibă convingerea fermă că va primi cele mai bune îngrijiri medicale, indiferent de situația sa materială.
Președintele Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, prof. dr. Bogdan Timar, a făcut câteva declarații vineri, 11 aprilie, referindu-se la legea care permite pacienților să facă donații unităților sanitare, scrie AGERPRES.
„Pacientul care ajunge într-un spital din sistemul public trebuie să aibă convingerea fermă că va primi cele mai bune îngrijiri medicale, indiferent de situația sa materială. Actul medical este datoria noastră, ca profesioniști dedicați, construit pe competență, etică și respectul față de pacient. Este esențial, înainte de toate, să protejăm, să întărim și să dezvoltăm relația dintre medic și pacient - o relație care trebuie să se bazeze exclusiv pe profesionalismul medicului, încredere și respect reciproc”, a afirmat medicul Bogdan Timar într-o declarație de presă transmisă vineri.
Potrivit acestuia, accesul la îngrijire medicală de calitate în sistemul public nu trebuie să depindă de situația financiară a pacientului.
„Nu este o poziționare față de noua reglementare, ci o nuanțare pe care o consider necesară din partea mea, ca medic, dar și ca reprezentant al unei societăți profesionale despre ceea ce înseamnă și trebuie să reprezinte cu adevărat relația medic-pacient: profesionalism, comunicare, empatie. Înțeleg intenția legiuitorului de a clarifica subiectul delicat al așa-numitelor «plăți informale» oferite personalului medical și de a asigura un cadru transparent care permite pacienților să facă donații unităților medicale”, a precizat președintele Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice.
Caraș-Severin: printre județele fruntașe la gestionarea eficientă a resurselor în diabet
Florentina Ionescu
Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice a lansat ediția inaugurală a Conferințelor Regionale ale SRDNBM, la Reșița.
...