Pandemia de COVID-19 reprezintă o provocare atât pentru medici, cât şi pentru pacienţi, în special, pentru cei aflaţi la risc. În această ultimă categorie intră şi diabeticii. Despre pacientul cu diabet zaharat, în contextul pandemiei de COVID-19, vor vorbi, joi, la ora 19.00, într-un interviu marca MedicHub, prof. dr. Gabriela Radulian şi dr. Daciana Toma.

În România, sunt înregistrate în Programul Naţional de Diabet peste 800.000 de persoane, iar, până în prezent, aproape 30% din decesele cauzate de infecţia cu SARS-CoV-2, la noi în ţară, s-au raportat la pacienţi cu diabet zaharat. Îngrijorarea medicilor este cu atât mai mare, cu cât România are o prevalenţă estimată a diabetului de 11,6%.

Prof. dr. Gabriela Radulian, preşedintele Societăţii de Neuropatie Diabetică, şi dr. Daciana Toma, secretar al Societăţii Naţionale de Medicina Familiei şi coordonatorul Grupului de diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice din cadrul aceleiaşi societăţi, vor discuta, în cadrul interviului MedicHub, de joi, de la ora 19.00, despre vulnerabilitatea pacienţilor diabetici în faţa pandemiei de COVID-19, dar şi despre abordarea pacientului diabetic diagnosticat cu COVID-19.

Transmisiunea video de joi, 16 aprilie, este adresată comunităţii medicale, prin urmare, vă invităm să urmăriţi interviul după autentificarea în contul de pe platformă.

Dacă nu aveţi cont pe medichub.ro, sunteţi invitaţi să vă faceţi unul gratuit aici.

De asemenea, vă invităm să le adresaţi întrebări celor doi invitaţi prin intermediul „Feedback Section”, iar MedicHub va face tot posibilul ca răspunsurile să ajungă la dumneavoastră.

Invitaţii Interviurilor MedicHub sunt personalităţi marcante din domeniul sănătăţii şi abordează teme actuale, de maxim interes pentru corpul medical şi pentru farmacişti. Ne vom diferenţia de cele ce se întâmplă pe micile ecrane, întrucât vom păstra nivelul discuţiei ca pentru specialişti. În felul acesta, încercăm să ne îndeplinim menirea în perioade de criză, de a prinde ritmul lumii medicale şi de a fi centrul de întâlnire al comunităţii.