Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a anunțat joi că îl va numi manager la Institutul Național de Cercetare „Cantacuzino” pe profesorul Mircea Ioan Popa de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București.

„Astăzi numesc manager la Cantacuzino. Este vorba de domnul profesor Popa de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, profesor de microbiologie, care a acceptat să preia această funcție”, a declarat Bodog la începutul ședinței de Guvern.

Ministrul Sănătății a precizat că „în cel mai scurt timp” va prezenta șefului Executivului „un grafic de lucru” cu privire la Institutul Cantacuzino.

De 11 ani, prof. dr. Popa este profesor de microbiologie la UMF Bucureşti, fiind coautor a patru cărţi în domeniul microbiologiei. A absolvit facultatea în 1987, iar în 1994 a devenit medic specialist, fiind declarat şef de promoţie.

Este absolvent a peste 30 de cursuri postuniversitare, între care 20 internaţionale, redactând peste 340 de lucrări ştiinţifice. Totodată, prof. dr. Popa a fost membru în echipa de redactare a două rapoarte ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Numirea sa în funcția de manager al Institutului Cantacuzino a fost bine primită în rândul profesioniștilor medicali, colegii săi de breaslă sperând că această numire va duce la deblocarea impasului în care Institutul se află.

 

Sursa: Agerpres