După s-a aflat două decenii la conducerea celui mai vechi spital ginecologic din România, prof. univ. dr. Gheorghe Peltecu îşi mută activitatea la Ponderas Academic Hospital, unde va dezvolta specialitatea de chirurgie ginecologică oncologică.


Prof. univ. dr. Gheorghe Peltecu va pune în serviciul pacientelor cele trei decenii de experienţă şi expertiza acumulată în mii de operaţii reuşite, de tratare a cancerelor ginecologice, se arată într-un comunicat.

„În anii mei de activitate am contribuit cu succes la formarea şi dezvoltarea a peste o sută de medici şi multiple echipe medicale în această specializare. Sunt convins că împreună cu echipa de aici, de care mă apropie valorile şi principiile comune, vom putea stabili un nou standard de excelenţă în tratamentul afecţiunilor oncologice feminine”, a declarat prof. univ. dr. Gheorghe Peltecu.

Dr. Gheorghe Peltecu este unul dintre cei care au pus bazele specializării de chirurgie ginecologică oncologică în România. În cifre, cei peste 30 de ani de activitate în domeniul sănătăţii femeilor se transpun în câteva mii de intervenţii chirugicale oncologice, peste 200 de lucrări, studii, tratate şi cercetări publicate şi peste 100 de medici formaţi după principii moderne. Specialistul şi-a dedicat 40 de ani din carieră Spitalului Clinic de Obstretică şi Ginecologie Filantropia, contribuind decisiv la dezvoltarea acestuia şi a fost, de asemenea, iniţiatorul ideii de societate de ginecologie oncologică din România, fiind membru fondator al acesteia, se mai arată.

 

 



Ginecologia (1)