Primul health hackathon, conferință dedicată profesioniștilor din IT, sănătate și mediul de afaceri, se va desfășura în Bucuresti, în perioada 28-29 octombrie 2017.

Scopul conferinței „Hacking Health” este de a reuni profesioniști și mentori din domeniul sănătății, IT, precum și experți din industria și managementul serviciilor medicale și de a genera idei inovatoare și soluții practice cu impact pozitiv și imediat asupra stării de sănătate a pacienților din România. Pe parcursul celor două zile, participanți din toată ţara vor lucra împreună pentru a crea platforme digitale și educative care să faciliteze accesul la servicii medicale și tratamente.

„Hacking Health e menit să susțină sectorul de sănătate și va facilita schimbul de idei dintre mediul IT din România și piața de healthcare. În primul rând, ne dorim să găsim în cadrul acestui eveniment idei cu potențial real, cele mai noi tehnologii care să poată susține ulterior platforme și aplicații de interes național. Acestea se vor adresa tuturor cetățenilor, dar vor fi utile și pentru autorități sau pentru asociațiile de pacienți”, a explicat Dan Nechita, președintele asociației Smart Everything Everywhere (SEE), unul dintre organizatorii evenimentului, alături de Johnson&Johnson România.

La finalul conferinței „Hacking Health”, participanții vor prezenta prototipurile construite pentru a răspunde unor nevoi specifice ale sistemului de sănătate. Vor fi alese trei echipe câștigătoare care vor primi sprijin financiar din partea companiei Johnson&Johnson România pentru a-și dezvolta soluțiile și aplicațiile în următoarelor luni.

Apelul pentru înscrieri la „Hacking Health”, cea mai mare conferință de acest gen din Europa Centrală și de Sud-Est, va fi lansat la începutul lunii septembrie pe site-ul http://health-hackathon.ro.