Reputatul chirurg Vasile Cândea s-a stins, marţi, la vârsta de 87 de ani. Fost director al Institutului de Boli Cardiovasculare „C. C. Iliescu” din Bucureşti, prof. dr. Cândea a fost o personalitate de prim rang în domeniul chirurgiei cardiovasculare.

Prof. dr. Vasile Cândea a fost preşedinte al Societăţii Române de Chirurgie Cardiovasculară, preşedinte de onoare al Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România, director al Institutului de Boli Cardiovasculare „C.C. Iliescu” şi al Centrului de Boli Cardiovasculare al Armatei, autorul a peste 750 de lucrări ştiinţifice, comunicate şi publicate în reviste de specialitate din ţară şi de peste hotare sau la congrese, simpozioane naţionale sau internaţionale.

Ministerul Sănătăţii a transmis un mesaj de condoleanţe, precizând că prof. dr. Cândea a fost „un profesionist desăvârşit, dascăl pentru mai multe generaţii şi medic iubit de pacienţii săi, care a salvat mii de vieţi. Lasă în urmă o viaţă de muncă, rodnică şi elevată, însufleţită de vocaţie şi pasiune, dedicată cunoaşterii ştiinţifice”.