Fit Brokoli, compania fondată în 2020 în Turcia, s-a lansat în România. HealthTech-ul prezintă un concept novator: sfaturi nutriţionale acordate instant de dieteticieni experimentaţi, vorbitori nativi de limba română, asistaţi de tehnologie şi de WhatsApp drept canal de comunicare.


Scopul este de a acorda sprijin şi informaţii susţinute doritorilor, în funcţie de stilul lor de viaţă, alegerile alimentare, istoricul medical, particularităţile şi targeturile în privinţa numărului de kilograme vizat, pentru ca aceştia să-şi menţină motivaţia şi rezultatele de lungă durată, se arată într-un comunicat.

În spatele programului se află o echipă numeroasă, formată din peste 20 de specialişti turci, printre care renumita Gizem Şeber - director nutriţional, alături de trei colegi români. Aceştia se ocupă unu la unu de şedinţele de consiliere cu utilizatorii, la care se adaugă şedinţele telefonice lunare şi evaluările zilnice prin WhatsApp, însoţite de planul de alimentaţie aferent.

Până în prezent, Fit Brokoli a ajuns la peste 30.000 de clienţi, bazându-se pe tehnologii precum învăţarea automată, pentru a ghida şi sprijini dieteticienii.

Utilizatorii sunt asistaţi pentru a căpăta obiceiuri sănătoase permanente, nu doar schimbări temporare de greutate. Pentru că motivaţia este esenţială atunci când vine vorba de atingerea obiectivelor, echipa Fit Brokoli devine un prieten şi partener în întregul proces de schimbare a stilului de viaţă.

Compania a dezvoltat DietGPT, o interfaţă care lucrează cu ChatGPT şi formulează propuneri de planuri alimentare incipiente, în baza acordului exprimat explicit de către utilizator şi a detaliilor despre preferinţele dietare furnizate de acesta.

Utilizatorii completează acest formular iniţial, care include informaţii despre vârstă, greutate (greutatea actuală şi greutatea vizată), stil de viaţă, categorii alimentare consumate în mod obişnuit, alergii, alte probleme de sănătate. Ulterior, prin intermediul inteligenţei artificiale (DietGPT), un plan alimentar personalizat este creat, respectând toate criteriile anterior menţionate. Este trimis mai apoi potenţialilor clienţi prin WhatsApp, cu o prezentare a serviciilor oferite de Fit Brokoli pe termen lung.

Acest serviciu este gratuit. Prin utilizarea serviciului DietGPT, utilizatorii primesc o perioadă de testare de o lună, timp în care vor fi consiliaţi şi de un dietetician real.

 „Este foarte uşor să obţii o dietă sau nişte sfaturi nutriţionale de pe internet. Partea grea este să le aplici, să-ţi menţii motivaţia, să ţi se potrivească. Asta pentru că viaţa nu merge conform planului, nici măcar rutina zilnică. Aşa că oferim nelimitat (în timpul orelor de lucru), sfaturi nutriţionale instant şi personalizate, prin WhatsApp. Utilizatorii noştri trimit în mod constant fotografii cu mesele lor pentru a fi evaluate, ceea ce înseamnă că planul de mese poate fi ajustat cu uşurinţă atunci când este necesar. Pentru a rezuma, prin Fit Brokoli, am răspuns cu expertiză şi tehnologie la ritmul rapid şi nevoile imprevizibile ale publicului modern”, a declarat Bekir Şirin, CEO Fit Brokoli.

Fit Brokoli este prezent în Turcia, Olanda şi România, iar alte 10 pieţe globale sunt în faza de lansare.





Farmacist