Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat că în procesul de testare obligatorie pe bani proprii sau din fondul de sporuri ar putea fi incluşi angajaţii centrelor rezidenţiale, ai sistemului de urgenţă, precum şi pompierii care nu sunt vaccinaţi anti-COVID-19.


Ministerul Sănătăţii a venit cu o propunere de un proiect de lege pentru testarea personalului medical, a spus Ioana Mihăilă, citată de Agerpres.

„Din discuţiile pe care le-am avut cu ministrul Muncii, probabil ca în acest proces de testare vor fi incluşi şi cei care muncesc în centrele rezidenţiale. De asemenea, vor fi incluşi, din discuţiile pe care le-am avut cu Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, şi pompierii şi angajaţii din sistemul de urgenţă. Până acum, acestea sunt persoanele pentru care proiectul de lege referitor la testarea din banii proprii sau din fondul de sporuri, în funcţie de cum îşi reglementează fiecare dintre ministere modul de testare a personalului nevaccinat, va deveni obligatorie”.

Legat de testarea profesorilor, Ministerul Educaţiei va trebui, împreună cu ceilalţi reprezentanţi ai Guvernului, să vină cu un punct de vedere, a anunţat Ioana Mihăilă, la finalul şedinţei de guvern din data de 30 august.

 

ORL