Ministerul Sănătăţii, prin Comisia de Neonatologie, şi Institutul de Boli Infecţioase „Matei Balş” au realizat un „Protocol pentru administrarea produsului Lopinavir/r – sirop, la nou-născutul COVID-19 pozitiv”. MedicHub le pune la dispoziţie profesioniştilor din sănătate întregul conţinut al Protocolului.

Potrivit actului emis, vineri, de Ministerul Sănătăţii, „în contextul  pandemiei SARS-CoV-2, se recomandă administrarea de Lopinavir/r sirop la nou-născutul peste 14 zile cu test pozitiv pentru COVID-19 şi cu simptomatologie medie/severă a bolii, confirmată şi de investigaţiile radiologice la recomandarea strictă şi cu avizul medicului infecţionist pediatru, urmărind continuu evoluţia clinică şi monitorizarea parametrilor vitali şi a modificărilor radiologice. Durata tratamentului este orientativă, se poate prelungi sau scurta în funcţie de evoluţia clinică, dar fără a se reduce sub 5 zile, cu condiţia să nu apară efecte adverse severe”.

Textul întregului „Protocol pentru administrarea produsului Lopinavir/r – sirop, la nou-născutul COVID-19 pozitiv” îl puteţi citi aici.