În cadrul ediţiei de anul acesta, Untold şi partenerul de sănătate Regina Maria activează primul Punct de Prim Ajutor Emoţional din cadrul unuia dintre cele mai mari festivaluri de muzică din lume. Este pentru prima oară când o companie de healthcare aduce în discuţie sănătatea mintală la un eveniment de acest gen, atrăgând atenţia asupra importanţei sănătăţii emoţionale în calitatea vieţii.


Pe parcursul celor 4 zile de festival, Regina Maria pune la dispoziţia participanţilor un spaţiu sigur şi relaxat unde pot discuta cu psihoterapeuţi cu experienţă despre orice subiect legat de sănătatea sau viaţa lor emoţională. Doritorii vor găsi o zonă care va replica experienţa unui cabinet de psihoterapie; mai mult decât atât, kinetoterapeuţii Kinetic Sport & Medicine sunt pregătiţi să le explice impactul problemelor emoţionale, precum furia, anxietatea, stresul asupra organismului şi să îi învăţe exerciţii uşoare pentru detensionarea zonelor corpului în care se reflectă stările psihoemoţionale.

„În 2023 este timpul să lăsăm ruşinea de a merge la terapie deoparte. Tendinţa noastră este aceea de a fugi de emoţiile puternice, însă tocmai ele sunt cele care ne fac puternici pe termen lung. E important să învăţăm să ne recunoaştem stările şi să nu le mai ţinem ascunse, ci să le exprimăm sănătos şi să le transformăm în ceva constructiv pentru noi”, a declarat Oana Nicolau, psihoterapeut şi co-fondator al Clinicii Oana Nicolau, parte a Reţelei de Sănătate Regina Maria, se arată într-un comunicat.

Nevoia de a aduce în discuţie partea psihoemoţională nu este nouă. În România, discuţia cu un psihoterapet încă este stigmatizată, deşi beneficiile sunt conştientizate de majoritatea românilor şi documentate de studiile de specialitate. Peste 150 de milioane de persoane din Uniunea Europeană trăiesc cu o problemă psihoemoţională, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Sesiunile de discuţie cu psihoterapeuţii vor avea loc în fiecare zi de festival, între orele 16.00 – 20.00. Orice participant al festivalului va putea beneficia de aceste sesiuni de consiliere şi sprijin emoţional, oferite gratuit de Reţea.

Pe lângă cabinetele de sănătate emoţională, partenerul de sănătate al festivalului va oferi participanţilor anul acesta o serie de activităţi menite să contribuie la starea de bine, atât a corpului cât şi a minţii. Astfel, în zona dedicată, vor fi oferite cocktailuri sănătoase obţinute din sucuri şi siropuri naturale, aprobate de medici nutriţionişti, zone de rehidratare şi premii sănătoase precum vouchere cu reduceri la şedinţe şi abonamente de psihoterapie, şedinţe cu specialişti în kinetoterapie sau vouchere pentru testarea nivelului de vitamină D din organism. Printre premiile oferite se numără şi un abonament săptămânal la psihoterapie în cadrul Clinicilor Oana Nicolau, pentru un an de zile.

„Într-un mediu atât de vibrant şi plin de energie, recunoaştem importanţa susţinerii sănătăţii mintale şi dorim să ne implicăm activ în îmbunătăţirea stării de bine a tuturor celor prezenţi la festival. Suntem mândri să ne alăturăm acestei iniţiative şi suntem recunoscători că putem conta pe sprijinul Regina Maria în eforturile noastre de a crea un festival care nu doar să ofere experienţe muzicale extraordinare, ci şi să promoveze sănătatea mintală”,  a spus Edy Chereji, Chief Of Public Affairs Untold Universe.





Psihiatru (2)