Şeful DSU, Raed Arafat, a anunţat că 1.200 de ambulanţe vor fi achiziţionate în perioada care urmează, o mare parte dintre acestea fiind destinate Serviciilor Publice de Ambulanţă. Tot în perioada următoare, 700 de ambulanţieri şi conducători auto vor intra într-un program de pregătire în conducere preventivă, cursurile fiind finanţate din fonduri europene.


Serviciile de Ambulanţă sunt parte a sistemului integrat de urgenţă din România, deci şi parte a sistemului de siguranţă naţională implicat în salvarea de vieţi omeneşti, a spus Raed Arafat, într-o postare pe pagina sa de Facebook. Aceste componente converg către „un serviciu de urgenţă complex, integrat, performant şi competitiv în raport cu serviciile de urgenţă publice regăsite în alte state”.

„Pentru că vorbim de evoluţie şi consolidarea sistemului integrat de urgenţă, în perioada care urmează, printr-un proiect derulat prin finanţare europeană (prin IGSU al MAI), 1.200 de ambulanţe vor fi achiziţionate, mare parte dintre acestea fiind destinate Serviciilor Publice de Ambulanţă. Acestea se vor adăuga celor 821 de ambulanţe deja achiziţionate şi predate în ultimii ani colegilor de la Ambulanţă”, a anunţat şeful DSU.

Tot în perioada următoare, 700 de ambulanţieri şi conducători auto vor intra într-un program de pregătire în conducere preventivă, cursurile fiind finanţate din fonduri europene.

„Fiind vorba despre pregătire, un punct esenţial în îndeplinirea obiectivului nostru de a oferi servicii de calitate cetăţenilor l-a constituit formarea/atestarea în medicina de urgenţă (proiect derulat de IGSU din cadrul MAI) a celor 1.500 de asistenţi medicali din cadrul structurilor de primiri urgente şi a serviciilor publice de ambulanţă”, a adăugat Raed Arafat.

Un alt element din activitatea DSU, cu importanţă în creşterea nivelului de pregătire al personalului din serviciile de ambulanţă, este reprezentat de dezvoltarea noii curricule de formare a programului de atestat pentru asistenţii medicali, a mai precizat Arafat.

 



Medic