Doi americani au devenit părinţii unor gemeni care s-au născut în statul american Tennessee, din embrioni congelaţi în urmă cu peste 30 de ani. Se crede că această naştere a stabilit un nou record, pentru cea mai îndelungată perioadă în stare de congelare a embrionilor care au dus la o naştere viabilă.


Embrionii au fost congelaţi în azot lichid la temperatura de -128 grade Celsius în data de 22 aprilie 1992, informează BBC şi Agerpres.

Rachel Ridgeway, o mamă din Oregon care avea deja patru copii, i-a născut pe aceşti gemeni pe 31 octombrie 2022. Soţul ei, Philip Ridgeway, consideră că naşterea lor reprezintă un eveniment uluitor.

Gemenii soţilor Ridgeway, care au primit prenumele Lydia Ann şi Timothy, au stabilit probabil un nou record mondial, potrivit Centrului Naţional de Donare de Embrioni (NEDC), o organizaţie privată religioasă din Statele Unite, care afirmă că a contribuit la venirea pe lume a peste 1.200 de copii din embrioni donaţi.

Precedentul deţinător al acestui record insolit, Molly Gibson, s-a născut în 2020 dintr-un embrion care a rămas congelat timp de aproape 27 de ani.

Embrionii din Tennessee, obţinuţi prin fertilizare in vitro, erau destinaţi iniţial unui cuplu anonim. Ei au fost păstraţi într-un depozit al unei clinici de fertilitate de pe coasta vestică a Statelor Unite până în 2007, când cuplul beneficiar i-a donat către NEDC din Knoxville, Tennessee, în beneficiul unui alt cuplu.

Medicii de la o clinică parteneră, Southeastern Fertility, i-au transferat apoi în uterul viitoarei mame, la începutul acestui an.

 



Ginecologia (1)