Reprezentanţii Reţelei de sănătate „Regina Maria” anunţă, joi, inaugurarea unei noi policlinici în zona de nord a capitalei, în Piaţa Charles de Gaulle, nr. 4-6. Policlinica din cartierul Primăverii preia operaţiunile Policlinicii Dorobanţi şi îşi extinde capacitatea cu specialităţi şi cabinete noi şi o echipă medicală mult mai numeroasă.


Policlinica „Regina Maria” Primăverii dispune de un spaţiu mult mai amplu, investiţia ajungând la peste 1 milion de euro. Cu o suprafaţă totală de 1165 mp, repartizaţi pe patru etaje, unitatea medicală oferă pacienţilor accesul la 33 de cabinete. De asemenea, adulţilor şi copiilor le sunt puse la dispoziţie cabinete dedicate recoltării de analize medicale.

„Prin deschiderea Policlinicii Regina Maria Primăverii ne mărim amprenta în Bucureşti şi capacitatea de deservire a pacienţilor din capitală. Este a doua deschidere pe care o realizăm în acest an, într-un efort consistent de a nu opri investiţiile într-o perioadă dificilă operaţional şi de a continua să fim acolo unde pacienţii au nevoie de noi” a declarat Fady Chreih, CEO al Reţelei de sănătate „Regina Maria”.

Noua policlinică dispune de echipamente ultraperformante, cu ajutorul cărora se vor putea efectua investigaţii elaborate pentru numeroase specialităţi medicale. Mai mult, în cadrul Centrului de Oftalmologie, pacienţii pot beneficia de evaluări de înaltă complexitate: tomografie şi angiografie în coerenţa optică (OCT şi Angio OCT), perimetrie computerizată, ecografie, retinofotografie şi angiofluorografie.

O echipă formată din 110 medici furnizează servicii integrate de medicină internă, pneumologie, endocrinologie, obstetrică-ginecologie, ecografie de sarcină, medicină de familie, cardiologie, ecografie cardiacă, nefrologie, ortopedie-traumatologie, oftalmologie, dermatovenerologie, neurologie, chirurgie plastică, chirurgie generală, diabet şi boli metabolice, reumatologie, alergologie şi imunologie, chirurgie şi ortopedie pediatrică, pediatrie, neurologie pediatrică, nefrologie pediatrică şi ecografie cardiacă pentru copii. Până la sfârşitul anului, echipa medicală din Policlinica Primăverii se va extinde până la aproximativ 150 de medici, implicit numărul specialităţilor medicale disponibile.