Examenul de rezidențiat pentru absolvenții facultăților de medicină, medicină dentară şi farmacie va avea loc pe 19 noiembrie. 6.817 de persoane s-au înscris pentru examenul din acest an, concurând pentru un număr total de 3.959 locuri și posturi.

Mai exact, au fost scoase la concurs 3.565 locuri și posturi pentru medicină, 258 locuri pentru medicină dentară şi 136 locuri și posturi pentru farmacie.

Ministerul Sănătății menționează că numărul locurilor și posturilor pentru domeniul medicină a fost suplimentat cu 95 și că numărul total a fost stabilit în funcție de cifra de școlarizare, capacitatea de pregătire a centrelor universitare și solicitărilor din partea unităților sanitare.

La fel ca în anii trecuți, concursul se va desfășura în șase centre universitare (București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara) și se va desfăşura sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări, pe o durată de 4 ore.

În București sunt cei mai mulți candidați înscriși, 2.537 de persoane, urmat de Iași – 1.215 candidați – și Cluj –  946 de candidaţi

Ocuparea locurilor/posturilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obţinut, în limita locurilor/posturilor publicate pentru fiecare domeniu în centrul universitar de concurs.

Sursa: Ministerul Sănătății