Se apropie de final sesiunea extraordinară a concursului de rezidenţiat organizat de Ministerul Sănătăţii şi Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila din Bucureşti. Candidaţii care au obţinut între 807 şi 484 de puncte vor putea alege în ordinea descrescătoare a punctajelor, în limita celor 628 locuri şi posturi scoase la concurs.


Repartiţia candidaţilor va avea loc marţi, 23 mai 2023. În functie de opţiunile candidaţilor, se va cunoaşte gradul de ocupare a celor 628 de locuri şi posturi  rămase neocupate în sesiunea din noiembrie 2022 a Concursului de admitere în Rezidenţiat, se arată într-un comunicat.

În sesiunea extraordinară din 14 mai, punctajul minim acceptat pentru alegerea postului a fost de 484, mult inferior punctajului minim din sesiunea din toamnă, respectiv 565 de puncte.

„Buna pregătire a tinerilor medici admişi în rezidenţiat e esenţială pentru asigurarea în viitor a asistenţei medicale de calitate”, se subliniază în comunicat.

Numărul posturilor scoase la concurs a fost corelat în mod direct cu posibilităţile de pregătire a universităţilor de Medicină şi Farmacie.

 
Pediatru