În cursul zilei de 3 martie 2022, a avut loc vizita oficială în Israel a ministrului Sănătăţii din România, la invitaţia omologului său, Nitzan Horowitz.


Au avut loc întâlniri oficiale cu ministrul Horowitz şi cu principalii săi colaboratori în domeniul organizării asistenţei medicale şi de sănătate publică, digitalizării şi medicinei de urgenţă, se arată pe pagina de Facebook a Ministerului Sănătăţii.

Cu această ocazie, s-au stabilit paşii concreţi pentru încheierea, în perioada imediat următoare, a unui acord bilateral în domeniul sănătăţii, care să faciliteze colaborarea în domeniile menţionate şi să permită sprijinul reciproc în crizele umanitare şi de sănătate publică, inclusiv în criza declanşată de războiul din Ucraina.

Dezvoltarea serviciilor medicale ambulatorii şi aspecte legate de sistemul public de asigurări de sănătate au fost subiectele abordate de partea română.

A fost discutată şi perspectiva creşterii accesului universităţilor de medicină din România la pregătirea studenţilor din Israel.

La sfârşitul întâlnirii, ministrul român al Sănătăţii l-a invitat pe omologul său într-o vizită oficială în România, iar acesta a acceptat invitaţia, se arată în postare.

În a doua parte a zilei, ministrul  Alexandru Rafila a vizitat Centrul medical Sourasky, unde s-a întâlnit cu prof. dr. Ronni Gamzu. Cei doi au vizitat secţiile de oncologie, radioterapie, cardiologie intervenţională şi de terapie a durerii din Spitalul Ichilov - unitate care aparţine Centrului medical.

Schimbul de experienţă, trainingul specialiştilor români şi accesul la resurse terapeutice pentru pacienţii din România au fost subiectele abordate, şi s-a stabilit un calendar concret de implementare.

 

 

Alergologia