În 2019, România era pe ultimul loc în Uniunea Europeană, după numărul de scanere computer tomograf disponibile în spitale, arată datele Eurostat.


Cifrele Eurostat, preluate de Agerpres, arată că, în 2019, Româia era pe ultimul loc în clasamentul ţărilor UE, cu 0,9 scanere CT la suta de mii de locuitori. Ţara noastră era urmată de Franţa, Olanda, Polonia şi Slovacia.

La polul opus, cele mai multe scanere CT din Uniune erau disponibile în spitalele din Danemarca (4 scanere la suta de mii de locuitori), urmate de spitalele din Cipru, Bulgaria, Italia şi Suedia.

România prost şi la capitolul scanere RMN, cu doar 0,4 unităţi la suta de mii de locuitori. Ţara noastră e urmată de Bulgaria, Letonia şi Polonia.

Statele membre cu cele mai multe unităţi RMN disponibile în spitale sunt Finlanda (2,9 unităţi la suta de mii de locuitori), Cipru, Italia şi Suedia.

Între 2014 şi 2019 numărul de scanere CT a crescut în majoritatea statelor membre, însă cele mai mari creşteri au fost înregistrate în Bulgaria, România şi Slovenia - o creştere de 0,4 scanere CT la suta de mii de locuitori.

 

Pediatru