Astăzi, 29 martie 2023, se dă startul înscrierilor pentru sesiunea extraordinară a concursului de rezidenţiat. Dosarele vor putea fi depuse până pe 12 aprilie 2023.


Concursul va avea loc în data de 14 mai şi va fi organizat în centrul universitar Bucureşti, pentru locurile şi posturile rămase neocupate la domeniul Medicină, în sesiunea 20 noiembrie 2022, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii.

 Concursul va avea o durată de patru ore, în care trebuie rezolvate teste de tip grilă cu 200 de întrebări. Alegerea unui loc sau post va fi condiţionată de obţinerea unui punctaj minim de promovare de 60% din punctajul maxim obţinut.

Ocuparea locurilor/posturilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obţinut, în limita locurilor/ posturilor publicate la concurs, alcătuindu-se o singură clasificare naţională pentru domeniul de concurs, se arată pe pagina web dedicată.

Tematica concursului de admitere în rezidenţiat şi bibliografia aferentă sunt avizate de către Colegiul Medicilor din România, sunt aprobate de către ministrul Sănătăţii şi pot fi accesate pe pagina de internet dedicată şi pe paginile de internet ale universităţilor de medicină şi farmacie din România.

Înscrierile pentru concurs se fac prin direcţiile de sănătate publică judeţene Arad, Bihor, Braşov, Cluj, Constanţa, Dolj, Galaţi, Iaşi, Mureş, Sibiu, Timiş sau a municipiului Bucureşti, respectiv prin ministerele cu reţea sanitară proprie, în perioada 29 martie —12 aprilie 2023, inclusiv. Programul de depunere a dosarelor va fi următorul: pentru zilele de luni până joi, orele 9.00—16.00, respectiv 9.00—14.00 pentru zilele de vineri, cu excepţia zilelor declarate libere conform legii. Direcţiile de sănătate publică, respectiv ministerele cu reţea sanitară proprie îşi vor adapta numărul punctelor de depunere a dosarelor în funcţie de afluxul de candidaţi. Dosarele de concurs pot fi depuse prin poştă sau servicii de curierat, în perioada 29 martie —12 aprilie, inclusiv data poştei, se mai arată pe site-ul dedicat.

Publicaţia, metodologia de concurs şi lista locurilor şi posturilor disponibile sunt publicate pe pagina dedicată, se mai arată în comunicatul ministerului de resort. 

 




Medic