Clinica Medicală „Sfântul Nicolae” a obţinut autorizaţie de funcţionare din partea Ministerului Sănătăţii, fiind prima unitate de acest gen din municipiul reşedinţă de judeţ.


Noua clinică va asigura servicii pentru 50 de persoane vârstnice. A fost înfiinţată de Asociaţia Structura de Economie Socială „Bio Cleaning Nord” Botoşani, informează Agerpres.

„Îngrijirile paliative nu se fac de o singură persoană. Este o echipă multidisciplinară care implică medic, asistent, infirmier, asistent social, psiholog, preot sau reprezentantul altor culte, care împreună îngrijesc pacientul. Nu trebuie lăsat omul să îşi petreacă ultimele momente în suferinţă”, a declarat medicul Alina Ciurariu.

„Normalitatea unei familii, normalitatea unei comunităţi, normalitatea unei ţări, nivelul ei de civilizaţie se arată printre alte lucruri, dar, îndrăznesc a spune, cum societatea respectivă ştie să se îngrijească de copii, de bătrâni şi de persoane cu handicap. (...) Este atât important să înţelegem ce se întâmplă în viaţa unor bătrâni neputincioşi”, a spus mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, ÎPS Teofan, cel care a oficiat slujba de sfinţire a clinicii.

 




Farmacist