Contractul, în valoare de peste 320 de milioane de lei, a fost semnat la Ministerul Sănătăţii, proiectul fiind finanţat prin Banca Mondială.


Clădirea va încorpora centrul de arşi, blocul operator cu 25 de săli de operaţie, secţie de ATI cu 44 de paturi, spaţii conexe, precum staţie de sterilizare, unitate de transfuzii sanguine, centru de formare, spaţii tehnice, spaţii administrative şi logistice şi heliport, informează Radio România Tg. Mureş.

Licitaţia internaţională a fost organizată de către unitatea Băncii Mondiale din Ministerul Sănătăţii şi au participat patru ofertanţi, a explicat Florin Buicu, vicepreşedintele Comisiei pentru Sănătate şi Familie din Camera Deputaţilor. Licitaţia a fost câştigată de o asociere dintre două companii, una românească şi una turcească, termenul de execuţie fiind de aproximativ doi ani, a precizat Florin Buicu, citat de Radio România Tg. Mureş. 

Noua clădire va fi legată de o pasarelă de actuala clădire a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş şi va prelua şi secţia ATI a spitalului.

Sursă foto: Facebook Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş

 




Alergologia