Crucea Roşie Română şi Sanofi Romania îşi consolidează parteneriatul, unindu-şi eforturile într-o nouă colaborare. Sanofi Romania, prin divizia Consumer Healthcare (medicamente fără prescripţie medicală şi suplimente alimentare) va dona ghiozdane echipate cu rechizite, măşti şi dezinfectanţi către 70 de copii din judeţul Călăraşi, care provin din familii cu posibilităţi materiale reduse.


Iniţiativa este o continuare a campaniei umanitare „Toţi pentru sănătate, sănătate pentru toţi”, desfăşurată în perioada februarie - mai 2020, în 20 de oraşe din România. Peste 5.000 de produse dedicate îngrijirii sănătăţii au fost colectate de la populaţie în cele peste 50 de farmacii partenere, cu ajutorul a aproximativ 200 voluntari de la Crucea Roşie şi Sanofi Romania. Produsele colectate au ajuns la 36 de unităţi beneficiare: asociaţii pentru copii defavorizaţi, cămine pentru persoane vârstnice şi centre de îngrijiri paliative.

Suplimentar, Sanofi Romania a făcut o donaţie financiară de 200.000 RON către Crucea Roşie Română pentru proiecte dedicate îngrijirii sănătăţii.

„Am fost impresionaţi de mobilizarea românilor în campania „Toţi pentru sănătate, sănătate pentru toţi”. Şi de data aceasta, oamenii au înţeles că fiecare dintre noi poate contribui, donând produse de primă necesitate în îngrijirea sănătăţii persoanelor mai puţin norocoase, care au acces limitat la produse şi servicii medicale. De asemenea, îi mulţumim partenerului nostru Sanofi Romania pentru donaţia financiară, fondurile fiind direcţionate către lupta împotriva COVID-19. Suntem onoraţi să avem alături de noi parteneri aşa cum este Sanofi, implicaţi în problemele comunităţii. Le mulţumim pentru tot sprijinul, atât material, dar mai ales uman şi mă bucur să continuăm colaborarea cu o nouă iniţiativă dedicată copiilor”, a declarat Ioan Silviu Lefter, director general Crucea Roşie Română.

„Sănătatea şi educaţia sunt două domenii esenţiale, ambele greu încercate în contextul pandemic. Ne bucurăm că prin parteneriatul cu Crucea Roşie facilităm accesul persoanelor defavorizate la produse pentru îngrijirea sănătăţii şi ajutăm copiii din familii cu posibilităţi financiare reduse să aibă cele necesare pentru şcoală. Campania „Toţi pentru sănătate, sănătate pentru toţi” a avut impact pentru că nu am fost singuri! Ni s-au alăturat oamenii inimoşi care au donat, farmaciile care au găzduit acţiunile de colectare şi, nu în ultimul rând, voluntarii, atât colegii mei din Sanofi Romania, cât şi reprezentanţii din Crucea Roşie Română. Le mulţumesc tuturor pentru implicare! Cred că una dintre lecţiile acestui an a fost că împreună suntem mult mai puternici şi îi putem ajuta pe cei defavorizaţi să aibă o viaţă mai sănătoasă şi mai împlinită”, a declarat dr. Iulia Roşian, General Manager Consumer Healthcare Sanofi Romania & Moldova.

Campania „Toţi pentru sănătate, sănătate pentru toţi” a fost organizată în: Alexandria, Arad, Bacău, Baia Mare, Brăila, Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Galaţi, Gura Humorului, Mediaş, Oradea, Piteşti, Ploieşti, Sibiu, Suceava, Timişoara şi Târgu Mureş.

Românii au donat produse din următoarele categorii: durere, antispastice, răceală şi gripă, tuse şi durere în gât, produse pentru sistemul digestiv (protectoare hepatice, laxative, antiacide, probiotice), suplimente alimentare (produse pe bază de magneziu, vitamine şi minerale), produse de prim-ajutor (bandaje, plasturi), produse pentru bebeluşi (şerveţele umede, biberoane) şi produse de igienă personală (periuţe şi paste de dinţi).


Despre Crucea Roşie Română

Societatea Naţională de Cruce Roşie din România este o organizaţie umanitară membră a Mişcării Internaţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie, auxiliară autorităţii publice şi abilitată prin lege să asigure asistenţă umanitară în caz de dezastre şi să vină în sprijinul persoanelor vulnerabile.


Despre Sanofi

Misiunea Sanofi este să fie alături de persoanele care se confruntă cu probleme de sănătate.

Suntem o companie biofarmaceutică globală dedicată sănătăţii umane, oferind soluţii inovatoare de tratament şi prevenţie. Le suntem aproape şi celor care suferă de boli rare, dar şi milioanelor de persoane care au fost diagnosticate cu o boală acută sau cronică.

Cu ajutorul a peste 100.000 de angajaţi în 100 de ţări, Sanofi transformă inovaţia ştiinţifică în soluţii pentru sănătate pretutindeni în lume.

Sanofi, Empowering Life


Despre Sanofi Romania

Sanofi Romania este unul dintre liderii industriei farmaceutice locale, având un portofoliu complex, gestionat prin intermediul a 4 divizii: îngrijire medicală primară (General Medicines - diabet, boli cardiovasculare, medicamente mature), îngrijire specializată (Specialty Care – boli rare, scleroză multiplă, oncologie), vaccinuri (Sanofi Pasteur) şi medicamente fără prescripţie şi suplimente alimentare (Consumer HealthCare). Aducem ştiinţa şi inovaţia mai aproape de pacienţii din România!