În Bucureşti, centrele de recoltare a probelor biologice de la persoanele cu simptomatologie sugestivă pentru SARS-CoV-2 sunt deschise între orele 10.00 – 20.00, anunţă Ministerul Sănătăţii.


La solicitarea ministrului Sănătăţii, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, au fost deschise 28 de centre de recoltare a probelor biologice în mai multe spitale din Capitală, pentru reducerea timpului de aşteptare şi asigurarea accesului mai rapid la servicii medicale pentru pacienţii COVID-19, se arată într-un comunicat.

Persoanele cu simptomatologie specifică infecţiei cu SARS-CoV-2 care nu reuşesc să contacteze medicul de familie pot solicita testarea la call center-ul Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti, la numărul 021-9462, sau pot trimite solicitarea pe platforma dedicată.

DSPMB va emite solicitanţilor dovada înregistrării prin e-mail/sms, iar aceasta va fi prezentată la centrul de recoltare. Fără această dovadă, recoltarea probelor pentru testul RT-PCR nu se va efectua, se reaminteşte în comunicat.

 

Alergologia