Clinica de Urologie a Spitalului Clinic Judeţean Mureş a anunţat efectuarea unei intervenţii medicale în premieră, în cazul unui tânăr cu o malformaţie congenitală extrem de rară, denumită Sindrom Zinner, despre care există foarte puţine date în literatura de specialitate.


Intervenţia chirurgicală a fost efectuată pe cale laparoscopică, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Spitalului Clinic Judeţean (SCJ) Mureş. 

„Un pacient tânăr, 27 de ani, cu o malformaţie congenitală multiplă, extrem de rară (0,02%), denumită Sindrom Zinner (lipsa unui rinichi, chist de veziculă seminală şi obstrucţie de canal deferent), asociată în cazul de faţă cu o localizare în pelvis a testiculului şi un diverticul imens al vezicii urinare, care îi provocau multiple disfuncţii, soldate, în final, cu retenţie completă de urină”, a arătat, într-o postare pe Facebook, dr. Ciprian Todea, medic specialist urolog.

Operaţia de excizie a organelor dezvoltate anormal şi de reconstrucţie a vezicii urinare au reprezentat o adevărat provocare medicală.

„Vreau să felicit şi să mulţumesc întregii mele echipe, precum şi tuturor colegilor de pe secţia ATI, alături de care, zi de zi, ne străduim să facem tot ce putem mai bine pentru pacienţii noştri!”, a mai scris doctorul.

Această intervenţie este o premieră în Clinica de Urologie din Târgu Mureş şi, probabil, una dintre puţinele efectuate în România pentru această patologie, au subliniat reprezentanţii clinicii.

 

Oncolog