Blocul Operator care deserveşte Secţia Clinică Urologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad a redevenit operaţional, după doi ani de modernizări.


Pacienţii beneficiază acum de toate condiţiile necesare pentru diagnostic, tratament şi intervenţii urologice, atât în cadrul Secţiei Clinice Urologie, cât şi în Blocul Operator aferent. Acesta a fost dat recent în folosinţă, după ce în ultimii doi ani a trecut printr-un amplu proces de reabilitare, se arată pe pagina de Facebook a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.

„Este un vis împlinit! Astăzi am reuşit să redeschidem Blocul Operator al Secţiei Clinice Urologie. Este o mare realizare atât pentru noi – cadrele medicale, cât şi pentru pacienţii care se confruntă cu afecţiuni urologice. Acest bloc operator aduce mari beneficii pentru pacienţi datorită celor trei săli de operaţie şi a aparaturii medicale de calitate, aliniată standardelor în vigoare. Sălile sunt dotate cu ecografe, endoscoape, aparatură laparoscopică, practic, cu aparatură pentru toată paleta de operaţii urologice care se poate executa, astfel că pacienţii nu mai trebuie să caute soluţii de diagnostic sau tratament în alte centre medicale”, a declarat dr. Horia Mureşan, medic primar urologie, medic şef Secţie Clinică Urologie.

Blocul Operator a fost reabilitat şi modernizat prin fonduri alocate de Primăria Municipiului Arad, în valoare de 2,3 milioane de lei. Lucrările au constat în amenajarea completă a celor trei săli de operaţie, a camerei de pregătire a bolnavilor, a spaţiului de trezire a pacienţilor, precum şi a altor spaţii necesare pregătirii intervenţiilor urologice. Totodată, s-au refăcut instalaţiile electrice, de alimentare cu apă, de canalizare şi de încălzire, instalându-se senzori de fum şi sisteme de alarmare gaze medicale.

„Cu mare bucurie am inaugurat Blocul Operator Urologie! Este singurul Bloc Operator de specialitate din judeţul Arad. Aici se pot efectua intervenţii chirurgicale deschise, laparoscopice, minim-invazive endoscopice precum şi diferite proceduri terapeutice sub ghidaj imagistic – eco-ghidat sau radiologic. Renovarea acestui bloc operator a fost un proces de anduranţă la care au contribuit edilii locali, conducerea spitalului, a facultăţii, dar şi cadrele medicale din secţiile Urologie şi Chirurgie Generală II”, a precizat dr. Andrei Korodi, medic primar chirurgie generală, medic coordonator Bloc Operator II.

Dr. Gigi Aiordăchioae, medic primar chirurgie generală, medic şef Secţie Clinică Chirurgie Generală II, a vorbit despre importanţa investiţiei: „S-a finalizat o investiţie frumoasă, care a durat destul de mult timp, deoarece s-a desfăşurat în perioada anilor de pandemie - o perioadă dificilă, când muncitorii au fost nevoiţi să lucreze în condiţii deosebite. (...) Noi ne dorim să facem o echipă strânsă cu colegii urologi şi să atingem toate categoriile de intervenţii uro-chirurgicale care se pot efectua”.

Sursă foto: Facebook Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad

 



Oncolog