O nouă intervenţie chirurgicală de excepţie a avut loc recent în cadrul departamentului de radiologie intervenţională de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca. Echipa condusă de dr. Horaţiu Coman, medic primar chirurgie vasculară, a efectuat embolizarea unei malformaţii arteriovenoase la un pacient de 62 de ani, utilizând în premieră naţională materiale de embolizare speciale pe bază de polimeri (Shape Memory Polymer).


Dr. Horaţiu Coman a venit în SCJU Cluj-Napoca în anul 2022, după o experienţă de 11 ani în clinici de prestigiu din Germania, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a unităţii spitaliceşti.

„Astăzi, echipa medicului Coman a fost întregită de dr. Mihai Creţeanu, medic primar radiologie intervenţională din Cadrul Spitalului Judeţean Suceava, şi dr. Dan Duma, coordonatorul departamentului de specialitate din cadrul SCJU Cluj”, se arată în postare.

Spitalul „a făcut o prioritate din adoptarea  ultimelor practici din domeniul radiologiei intervenţionale, prin procedee minim-invazive, care contribuie la reducerea costurilor şi a timpului de recuperare a pacientului”, se mai arată. „Următorul obiectiv este acela de pune practicile medicale moderne la dispoziţia pacienţilor, fără restricţii, chiar dacă consumabilele utilizate în astfel de intervenţii au un preţ destul de mare”.

Acest lucru este confirmat de cele peste 120 de intervenţii chirurgicale făcute cu ajutorul angiografului de înaltă performanţă, în şase luni de la punerea în funcţiune.

 




Medic