Secţia de pediatrie de la Spitalul Municipal Olteniţa, judeţul Călăraşi, unde aproximativ 1.000 de copii ajung, lunar, la camera de gardă şi ambulatoriu, în vreme ce 120 de copii au nevoie de spitalizare şi îngrijire continuă, va fi reabilitată printr-un efort conjugat al Zewa şi Salvaţi Copiii România.


Spitalul din Olteniţa va beneficia de renovarea grupurilor sanitare din secţia de pediatrie, pentru a îndeplini standardele moderne de igienă şi confort. Acest demers vine ca urmare a recentei campanii în care Zewa a direcţionat 1% din valoarea vânzărilor realizate în perioada 15 mai - 15 iulie 2023, pentru îmbunătăţirea infrastructurii medicale. Investiţia totală se ridică la 50.000 de euro, se arată într-un comunicat.

„Investiţia în reabilitarea şi dotarea secţiilor şi spitalelor de pediatrie este o prioritate pentru Salvaţi Copiii România, mai ales că rezultatele se cuantifică direct într-un act medical cât mai eficient şi în sănătatea copiilor noştri. Disparităţile sociale care există în România nu trebuie să se reflecte şi în starea sistemului sanitar, pentru că drepturile la viaţă, la sănătate şi la tratament medical de calitate sunt, în mod imperios, egale pentru toţi copiii”, a declarat Gabriela Alexandrescu, Preşedinte Executiv al Organizaţiei Salvaţi Copiii.

Bolile aparatului respirator continuă să fie o cauză majoră de deces pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 0 şi 4 ani, după afecţiunile  din perioada perinatală. Astfel, în anul 2021, conform celor mai recente date procesate de INS, dintre cele 1.233 de decese survenite la copiii mai mici de 4 ani, 287 au fost cauzate de afecţiuni respiratorii, 379 de afecţiuni din perioada perinatală, iar 277 au fost cauzate fie de malformaţii şi anomalii cromozomiale, fie de leziuni traumatice şi otrăviri.

„Ne-am asumat un angajament ferm de a contribui la îmbunătăţirea condiţiilor din spitalele de pediatrie şi suntem entuziasmaţi să vedem că publicul împărtăşeşte aceeaşi viziune cu noi”, a declarat Iulia Pascu, Brand Manager Consumer Tissue South East Europe în cadrul Essity (deţinătorul mărcii Zewa).

Proiectul vizează renovarea a 10 grupuri sanitare dedicate pacienţilor din secţia de pediatrie a unităţii medicale. Lucrările de modernizare vor fi finalizate la începutul lunii noiembrie.

Această iniţiativă are scopul de a îmbunătăţi condiţiile de igienă şi confort pentru pacienţi şi personalul medical, contribuind la creşterea calităţii serviciilor medicale oferite în cadrul spitalului.


 



Pediatru