Şefa Secţiei Clinice Boli Infecţioase din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu, conf. univ. dr. Victoria Bîrluţiu, a primit titlul de cetăţean de onoare al comunei Sadu, în semn de preţuire pentru efortul de a salva vieţile pacienţilor de la începutul pandemiei.


Victoria Bîrluţiu este primul medic din judeţ care primeşte un astfel de titlu, informează Agerpres.

„Consider că noi, cei care administrăm comunităţile, avem datoria să contribuim pentru construcţia modelelor vocaţionale pentru viitor, dar şi să apreciem aceste valori, mai ales în situaţii de criză sanitară de pandemie. Nu este doar gestul şi decizia noastră, este un răspuns al cetăţeanului care, prin noi, aduce mulţumire şi preţuire pentru profesionalismul şi grija de care dă dovadă corpul profesional medical. Doamna conf. univ. dr Victoria Bîrluţiu, prin apartenenţa la comunitatea noastră, nu este doar un model de profesionist, ci şi un model de construcţie şi promovare a valorilor satului românesc. Suntem mândri să avem în familia comunităţii noastre oameni de suflet, precum domnia sa”, a spus primarul comunei Sadu, Valentin Ivan.

Infecţionistul Victoria Bîrluţiu este unul din medicii care au consultat şi tratat cei mai mulţi pacienţi cu COVID-19 din judeţul Sibiu.

„Vreau să vă mulţumesc într-un mod deosebit (...) Cu siguranţă, ce aţi făcut astăzi reprezintă pentru mine cea mai importantă distincţie, pentru că este una civică, din afara cadrului meu profesional, care înseamnă o recunoaştere de cu totul altă factură, a omului care apelează la greu, la om (...) Implicarea în perioada aceasta este a tuturor colegilor mei, practic sistemul sanitar românesc a fost în această perioadă, în totalitate, într-un efort pe care poate unii din exterior nu l-au perceput ca atare. Dar să ştiţi că a fost uriaş”, a spus medicul.

Unul dintre pacienţii trataţi de medicul Victoria Bîrluţiu a fost şi prefectul judeţului, Mircea Creţu, care a ţinut, la rândul lui, să îi adreseze cuvinte de mulţumire.

Sursă foto: Facebook Comuna Sadu

 

Medic