Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov (SABIF) cere suplimentarea echipajelor pentru urgentarea recoltării probelor biologice pentru testarea COVID-19. SABIF a informat că timpii de aşteptare pentru recoltarea probelor biologice în vederea efectuării testelor pentru infecţia cu SARS-CoV-2 au crescut de la 24 la 48 de ore, în contextul valului 5 al pandemiei.


A sporit şi numărul de solicitări pentru intervenţia urgentă a SABIF şi consultaţii la domiciliu, a explicat Mariana Stancu-Ţipişcă, purtător de cuvânt al Prefecturii Capitalei, citat de Agerpres.

Purtătorul de cuvânt a mai informat că se va suplimenta numărul locurilor pentru carantinare şi izolare instituţionalizată.

„Direcţia de Sănătate Publică a venit în întâmpinare, având în vedere creşterea numărului de cazuri, să se suplimenteze un centru de carantinare şi de izolare instituţionalizat, în ideea faptului că vor fi mai multe cazuri, iar persoanele asupra cărora se vor emite decizii de carantinare şi izolare vor trebui să stea într-un astfel de centru institutionalizat”, a precizat Mariana Stancu-Ţipişcă.

Grupul de suport tehnic pentru riscuri epidemiologice de la nivelul Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă s-a întrunit luni, 17 ianuarie, în şedinţă, la sediul Prefecturii.

 

Ginecologia (1)