Deputatul USR Emanuel Ungureanu a sesizat Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF) cu privire la „suspiciuni de dublă finanţare” cu fonduri europene din consultanţă, în valoare 1,7 milioane de euro, la Ministerul Sănătăţii.


Emanuel Ungureanu, în calitate de vicepreşedinte al Comisiei pentru Sănătate din Camera Deputaţilor, a sesizat Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF) cu privire la mai multe documente din care rezultă că, în contractul de consultanţă de peste 21 de milioane de euro semnat de ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii sunt incluse obiective şi rezultate care au fost incluse în alte proiecte de consultanţă finanţate de Uniunea Europeană, se arată într-un comunicat de presă remis Agerpres.

„Spre exemplu, Proiectul CAPESSCOST, finanţat din fonduri europene, are ca scop principal elaborarea unui Manual al calităţii serviciilor medicale şi a unui Cod normativ legat de calitatea serviciilor medicale. Rafila, prin contractul de consultanţă cu OMS care priveşte PNRR, cel puţin în privinţa a două rezultate, solicită OMS, căreia îi oferă 1,7 milioane de euro pentru aceste rezultate, lucruri mai mult decât asemănătoare cu obiectivele proiectului finanţat din fonduri europene”, se precizează în comunicat.

Emanuel Ungureanu afirmă că a participat personal la o conferinţă realizată de către managementul proiectului pe fonduri europene şi şi-a dat seama că este foarte probabil să existe o problemă de dublă finanţare în acest caz, drept pentru care a făcut o sesizare la organismul european de luptă antifraudă.

 Alergologia