Pentru prima dată de la începutul pandemiei, în spitalele publice din judeţul Sibiu vor exista centre de testare COVID-19 în care vor lucra şi medici de familie, pentru a-i ajuta pe doctorii din unităţile sanitare.


Pentru prima dată, în spitale, se fac centre de testare cu medici de familie, a declarat, pentru Agerpres directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sibiu, dr. Lucian Blăguţiu.

„Consiliul Judeţean ne va asigura sprijinul şi va asigura în fiecare centru de testare câte un registrator, care va ajuta la introducerea datelor. Medicii respectivi vor trebui să îşi încheie contracte cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate şi să respecte programul care este făcut la acel centru -  şi să activeze în special în weekend”, a precizat Lucian Blăguţiu.

Unul dintre spitalele care va avea centru de testare este Spitalul General C.F. Sibiu, singurul care are doar pacienţi COVID-19 şi unde există deja un centru de evaluare.

„Noi avem deja centru de evaluare. (...) Acum ne-am arătat disponibilitatea pentru găzduirea unui centru de testare, care vine în completarea centrului de evaluare, tocmai ca omul să vină într-un singur loc, să beneficieze şi de testare şi de evaluare, să nu mai umble prin oraş”, a declarat managerul Spitalului General C.F., Nicolae Horaţiu Cojocaru.

Jumătate dintre medicii de familie din judeţul Sibiu nu testează şi nu vaccinează pacienţii pentru COVID-19, arată datele DSP.

 

ORL