Preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Daniela Cîmpean, a anunţat, într-o conferinţă de presă, că a fost lansat anunţul de intenţie privind achiziţia lucrărilor de execuţie pentru noul spital judeţean. Acesta va fi mai mare proiect public postdecembrist şi totodată cel mai dorit proiect de sibieni, evaluat la 500 de milioane de euro.


Anunţul va fi publicat pe SEAP, dar şi în Jurnalul Uniunii Europene, informează Agerpres.

„Sperăm că termenele vor fi scurte (...) şi vom putea publica în 5 septembrie anunţul de participare, după care se vor depune ofertele până în octombrie, iar analiza va dura în funcţie de numărul ofertelor depuse (...), vom aloca timpul pentru analiza acestora. (...) Valoarea acestui proiect este estimată de 500 de milioane de euro, practic cea mai mare investiţie pe care judeţul Sibiu a avut-o cel puţin de la Revoluţie până în prezent”, a declarat preşedintele CJ Sibiu, Daniela Cîmpean.

Viitorul spital va avea dotări de ultimă generaţie.

„Viziunea noastră este de a aduce prin toate mijloacele pacientul în centrul atenţiei: modul de organizare, sistemul de informatizare, designul de interior, condiţiile de cazare la standarde europene, precum şi toate facilităţile de care dispune clădirea să se îmbine perfect cu o calitate ridicată a actului medical, prin grija medicilor şi a tuturor celor care vor lucra aici. Ne dorim un spital în care pacienţii să vină cu încrederea că vor avea parte de un act medical de calitate, acces la aparatură performantă, fiind trataţi de personal medical calificat”, a mai spus Daniela Cîmpean.

 


Medic