Anul 2020 este un an al provocărilor fără precedent. Tocmai de aceea profesionişti internaţionali şi locali, care se dedică dezvoltării noilor terapii şi vaccinuri pentru rezolvarea pandemiei de COVID-19, vor fi prezenţi la Simpozionul Anual de Studii Clinice organizat de AVANTYO pentru a împărtăşi din experienţa lor.


Tema acestei ediţii este  „2020 – un an al provocărilor fără precedent în cercetarea clinică. Ce am învăţat şi cum putem transforma cele învăţate în timpul pandemiei de COVID-19 într-un avantaj pentru viitor”.

Simpozionul Naţional de Studii Clinice 2020 se va desfăşura online în data de 20 noiembrie, începând cu ora 10.00.

Înscrierea participanţilor se face online pe  www.clinicaltrialsymposium.com.

Evenimentul se va desfăşura timp de o zi, în format virtual, aducând laolaltă autorităţile de reglementare din România şi din alte ţări europene, reprezentanţi la nivel înalt ai industriei biofarmaceutice internaţionale, specialişti în probleme de reglementare, KOL/investigatori medicali, reprezentanţi ai CRO, asociaţii de pacienţi, precum şi diverşi alţi profesionişti interesaţi de arena cercetării clinice.

Punctele esenţiale ale programului 2020 includ sesiuni interdisciplinare în care actorii din industria cercetării clinice se pot întâlni şi interacţiona în mod direct în cadrul unor paneluri de discuţii pentru a aborda impactul pandemiei de COVID-19 asupra planificării şi gestionării studiilor clinice, împreună cu învăţămintele pe care le putem aplica în viitor.

Ediţia din 2020 este cea de-a doua organizată de AVANTYO Institute of Clincal Research, sub patronajul EUCROF - Federaţia Europeană a Companiilor Conducătoare de Studii Clinice şi ACCSCR - Asociaţia Companiilor Conducătoare de Studii Clinice din România.

Reprezentanţii industriei de studii clinice din România sunt preocupaţi de a readuce România pe harta internaţională de interes pentru studii clinice cu beneficii reale de dezvoltare pentru medici, şanse la tratamente inovative pentru pacienţi şi sume importante la buget, se arată într-un comunicat de presă. Pe de altă parte, se doreşte şi crearea unui pol de îmbunătăţire a cercetării clinice din zona central-est europeană, prin întâlniri, dezbateri şi împărtăşirea experienţelor.

Simpozionul Anual de Studii Clinice este organizat de AVANTYO Institute of Clinical Research, unica platformă integrată de învăţare din România, care este dedicată profesioniştilor din industria de cercetare clinică medicală. Scopul final al activităţilor companiei vizează facilitarea accesului pacienţilor la medicaţie inovatoare.

Mai multe detalii puteţi găsi pe site-ul institutului: www.avantyo.com.