Spitalul Monza a achiziţionat şi implementat un sistem robotic modern pentru chirurgia de înlocuire a genunchiului. Chirurgii ortopezi pot să efectueze intervenţii cu o precizie sporită şi la un standard mai ridicat de îngrijire.


Sistemul robotic ROSA® Knee, dezvoltat de experţii de la Zimmer Biomet, este un asistent chirurgical robotic de ultimă generaţie, proiectat pentru a permite chirurgilor ortopezi să efectueze intervenţii de înlocuire a genunchiului cu o precizie sporită şi un standard mai ridicat de îngrijire. Investiţia marchează un moment de pionierat în sistemul medical din România, se arată într-un comunicat.

Principalele avantaje ale sistemului includ:

  • Precizie milimetrică: sistemul utilizează senzori şi tehnologii de măsurare avansate pentru a colecta informaţii în timp real şi pentru a ghida chirurgii în plasarea precisă a implanturilor de genunchi, adaptându-se anatomiei unice a fiecărui pacient.
  • Recuperare mai rapidă: procedurile mai precise şi mai eficiente permit o recuperare mai rapidă a pacienţilor, astfel încât aceştia să se poată întoarce mai repede la activităţile lor normale.
  • Reducerea complicaţiilor: intervenţiile mai precise minimizează riscul de complicaţii intra şi postoperatorii.

„În calitate de pionieri în sistemul medical din România, am investit în tehnologie robotică şi acum 10 ani, şi am fost printre primii care au adus aceste inovaţii în ţară”, a declarat Adrian Demuşcă, membru în Comitetul Director - Spitalul Monza.






Pediatru