Luni, 7 noiembrie, a fost preluat, cu elicopterul SMURD, primul pacient de pe heliportul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bacău. Investiţia a fost inaugurată în urmă cu o săptămână.


Este vorba de o femeie în vârstă de 77 ani care a suferit un infarct miocardic sever şi care a fost transportată la Spitalul Clinic „C.I. Parhon”, informează Agerpres.

„Transportul pe calea aerului va dura doar 20 de minute, faţă de peste 2 ore pe rutier. (...) Iată ca obiectivele finanţate aici cu fonduri europene - în special pe zona de intervenţii de urgenţă - îşi dovedesc utilitatea”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Bacău, Valentin Ivancea.

Prefectul Lucian-Gabriel Bogdănel a salutat faptul că SJU Bacău are un heliport care vine în sprijinul pacienţilor care au nevoie de un transfer rapid la clinici de specialitate.

„Sănătatea este o cursă care nu se încheie niciodată. Este o luptă contracronometru, în care implicarea face diferenţa între un pacient salvat şi unul pierdut. La hotarul dintre viaţă şi moarte, când fiecare secundă cântăreşte decisiv, intervenţia medicală promptă este hotărâtoare”, a subliniat prefectul Lucian-Gabriel Bogdănel.

Heliportul de la SJU Bacău face parte din proiectul de modernizare a Unităţii de Primiri Urgenţe finanţat din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional.

Bugetul total al proiectului a fost de 13 milioane lei, din care 4,7 milioane lei au fost fonduri europene, 1,9 milioane lei fonduri guvernamentale şi 6,7 milioane lei fonduri de la CJ Bacău.





Ginecologia (1)