Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a fost prezent la inaugurarea noii Unităţi de Primiri Urgenţe (UPU) de la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Mavromati” din Botoşani, care a fost extinsă şi modernizată în baza unui proiect cu cofinanţare europeană în valoare de 12,5 milioane de lei.


El a apreciat investiţia de la cel mai mare spital din Botoşani, afirmând că spaţiul destinat urgenţelor medicală este „aşa cum trebuie să fie o unitate de primiri urgenţe în secolul XXI, într-o ţară din Uniunea Europeană”, informează Agerpres

„Lucrurile încep să se mişte în România în domeniul investiţiilor terminate, nu numai începute în domeniul sănătăţii. Sperăm să avem înţelepciunea, priceperea, determinarea şi mai ales detaşarea de componentele politicianiste ale unor tipuri de abordări şi să facem instituţii sanitare moderne pentru oamenii din România care au nevoie de asistenţă medicală”, a declarat ministrul Alexandru Rafila.

Preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Doina Federovici, a arătat că, pe lângă extinderea şi modernizarea clădirii, UPU de la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Mavromati” a beneficiat şi de echipamente medicale de ultimă generaţie în valoare de 1,2 milioane de euro.





Pediatru