Un număr de 74 de posturi pentru personalul medical, dintre cele 109 solicitate prin memorandumuri de către Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Buzău pentru acoperirea deficitului de personal, au fost deblocate.


Posturile urmează să fie ocupate prin concurs în lunile februarie şi martie, informează Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al spitalului, Adriana Bunilă, a informat că unitatea medicală a solicitat Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) şi Ministerului Sănătăţii (MS) deblocarea unui număr de 109 posturi pentru acoperirea deficitului de personal din secţii precum Cardiologie, Diabet, Oncologie sau UPU-SMURD. Ca urmare a memorandumurilor transmise, au fost deblocate 74 de posturi.

„Având în vedere faptul că au fost trimise mai multe memorandumuri la Ministerul Dezvoltării şi Ministerul Sănătăţii pentru demararea procedurilor de angajare pentru specialităţile deficitare din cadrul SJU Buzău, vă anunţăm că au fost aprobate 74 posturi vacante, dintre care 45 pentru medici, 22 personal mediu şi auxiliar (asistenţi medicali, infirmiere, îngrijitoare, brancardieri) 1 post chimist laborator şi 6 posturi pentru registratori medicali, statisticieni şi IT. Există medici care sunt în aşteptare pentru a se angaja, vorbim de medici care sunt în colaborare cu unitatea noastră, pe specialităţile Chirurgie, UPU, ATI, Cardiologie. Din această lună, o să trimitem adrese către universităţi pentru stabilirea comisiei la medici”, a transmis purtătorul de cuvânt al SJU Buzău.

Locurile vacante destinate medicilor vor fi ocupate prin concursuri desfăşurate etapizat în lunile februarie şi martie.

„Din cele 45 de posturi de medici aprobate la SJU, au fost scoase la concurs până la acest moment 12 posturi, astfel: trei posturi vacante de medic pentru specialitatea Chirurgie generală, şapte posturi de medic pentru specialitatea Medicină de urgenţă şi două posturi vacante de medic pentru specialitatea Neurologie. După stabilirea comisiilor, se vor scoate la concurs şi celelalte specialităţi cu deficit de medici, Cardiologie, respectiv Urologie”, a mai precizat Adriana Bunilă.

Sursă foto: Facebook Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău





Ginecologia (1)