Şefa Secţiei de oncologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava, Anca Ababneh Dumitrovici, a fost reţinută pentru luare de mită în formă continuată şi va fi prezentată instanţei cu propunerea de arestare preventivă, după ce a fost prinsă în flagrant.


Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a informat că joi, 19 ianuarie, echipe coordonate de un procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, constituite din lucrători de poliţie din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie Suceava, au constatat săvârşirea infracţiunilor flagrante de luare de mită şi de dare de mită în cadrul Secţiei de oncologie din cadrul SJU Suceava şi au efectuat percheziţii în incinta acestei secţii, precum şi la domiciliul unei persoane fizice.

La aceeaşi dată, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava a dispus reţinerea pentru 24 de ore a suspectei, faţă de care vineri, 20 ianuarie, s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale. Aceasta este cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată, informează Agerpres

Cauza este instrumentată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava împreună cu poliţiştii din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie Suceava.

Cercetările efectuate până în prezent în cauză au relevat că inculpata, în calitate de medic specialist oncolog la SJU Suceava, în perioada aprilie 2022 -  ianuarie 2023, în mod repetat a acceptat promisiunea de a primi o sumă de bani, a pretins şi a primit diferite sume de bani sau alte foloase de la 64 de persoane, pacienţi sau aparţinătorii acestora, în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu, respectiv pentru îndeplinirea actelor medicale referitoare la tratamentul şi asistenţa anti-cancer ce trebuiau realizate gratuit.

În sarcina inculpatei s-au reţinut 64 de acte materiale ale infracţiunii de luare de mită în formă continuată, dintre care 62 de acte de materiale au fost comise într-un interval scurt de timp, respectiv în şapte zile lucrătoare consecutive din luna decembrie 2022.

În cursul zilei de vineri, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava a înaintat Judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Suceava, propunerea de arestare preventivă a inculpatei, pentru o perioadă de 30 de zile, notează Agerpres.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale.





Psihiatru (2)