Şefa Clinicii de Cardiologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, dr. Theodora Benedek, a anunţat câştigarea unei finanţări de 10 milioane de euro prin programul Horizon Europe al UE, pentru un proiect de cercetare a unor metode personalizate în tratamentul accidentului vascular cerebral (AVC) legat de fibrilaţia atrială.


Comisia Europeană a anunţat că proiectul „Health virtual twins for the personalised management of stroke related to atrial fibrillation” a fost selecţionat pentru finanţare prin programul Horizon Europe al UE, a anunţat dr. Theodora Benedek.

„În consorţiul proiectului, Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie «George Emil Palade» din Târgu Mureş este partener cu 19 centre de excelenţă, universităţi şi companii de cercetare, din 9 ţări europene. Proiectul, în valoare de 10 milioane de Euro, îşi propune să identifice metode personalizate de prevenţie şi tratament al stroke-ului la pacienţii cu fibrilaţie atrială, pornind de la crearea unui 'geamăn digital virtual' al pacientului”, a arătat şefa Clinicii de Cardiologie într-o postare pe Facebook, fiind citată de Agerpres.

Este al doilea proiect de cercetare de mare anvergură, finanţat de Comisia Europeană, pe care echipa coordonată de dr. Benedek îl câştigă şi îl derulează prin UMF „George Emil Palade”.

 

 

Medic