O a două persoană infectată cu variola maimuţei a murit în Spania, a anunţat Ministerul Sănătăţii, la o zi după anunţul primului deces în ţară din cauza acestei boli.


Acestea sunt primele decese în Europa în rândul pacienţilor infectaţi cu variola maimuţei. Săptămâna trecută, Brazilia a anunţat şi ea un deces, fără să se ştie însă dacă virusul este într-adevăr cauza, informează AFP şi Agerpres.

„Dintre cei 3.750 de pacienţi (...) 120 au fost internaţi şi doi au murit”, a anunţat sâmbătă, 30 iulie, Centrul de Coordonare a Alertelor şi Urgenţelor Sanitare al ministerului spaniol, în ultimul său raport. Nu s-a precizat data la care s-a produs cel de-al doilea deces.

Din luna mai, şapte decese au fost înregistrate la nivel mondial, primele cinci fiind raportate în Africa, unde boala este endemică şi a fost detectată pentru prima dată la om în 1970.

Contactat de AFP, Ministerul Sănătăţii spaniol nu a oferit alte detalii, precizând că este vorba despre doi pacienţi infectaţi cu variola maimuţei şi făcând referire la „analize care ar putea avea loc ulterior pentru a se putea stabili cauza morţii”.

Spania este una dintre ţările cu cele mai multe cazuri de variola maimuţei din lume.

 



Ginecologia (1)