Profesionişti cu experienţă, dar şi tineri medici aflaţi la început de drum dezbat, în aceste zile, cele mai noi subiecte din Ginecologie şi Perinatologie.


La Bucureşti, au debutat ieri Forumurile Perinatologia şi Ginecologia.ro, acesta din urmă marcând ediţia aniversară cu numărul 10. Medici de renume din România şi străinătate, dar şi tineri profesionişti şi-au împărtăşit din experienţele lor în faţa numeroşilor participanţi reuniţi la Hotelul Caro din Bucureşti.

Unul dintre subiectele amplu dezbătute în prima zi a evenimentelor marca MedicHub Media a fost vaccinul împotriva HPV. Subiectul a fost cu atât mai important cu cât, potrivit informaţiilor existente în prezent, în viitorul apropiat, acesta va fi rambursat 100% pentru fetele şi băieţii cu vârste între 11 şi 18 ani şi 50%, pentru femeile cu vârsta între 19 şi 45 de ani.

Alte subiecte discutate în prima zi a reuniunii au fost impactul naşterii prin cezariană asupra sănătăţii nou-născutului, gestionarea cancerului de sân în timpul sarcinii sau placenta, martor-cheie în naşterile premature în infecţia cu SARS-CoV-2. Din programul ştiinţific nu au lipsit nici prezentările de caz care au suscitat un interes deosebit în rândul participanţilor.

Forumurile Perinatologia şi Ginecologia.ro continuă şi astăzi, iar pe agenda ultimei zile a celor două manifestări ştiinţifice figurează, între altele, o dezbatere amplă despre anemie. Alte subiecte ce urmează a fi abordate sunt: inteligenţa artificială şi fertilizarea in vitro, telemonitorizarea tensiunii arteriale a gravidelor şi a pacientelor în postpartum, neuroblastomul neonatal şi implicaţiile pneumoniei congenitale în mortalitatea infantilă.

Atât Forum Perinatologia, cât şi Forum Ginecologia.ro sunt acreditate cu câte 12 credite EMC.
Prin participarea la forumuri, participanţii beneficiază, de asemenea, de un abonament digital, GRATUIT, pe un an la revista Ginecologia.ro.

Cristina Ghioca

         

Ginecologia (1)