Din aceeași categorie
Fundaţia pentru Spitalul Oncologic Târgu Mureş a precizat că Spitalul Oncologic Medex din Sângeorgiu de Mureş, construit pe strada Plutelor, a fost realizat în urma unei investiţii de 33 milioane de euro, suma de 6,4 milioane de euro fiind contribuţia Guvernului României, prin intermediul unui ajutor de stat acordat de Ministerul de Finanţe, fapt ce subliniază „importanţa socială a acestui proiect”, informează Agerpres.
„Spitalul se desfăşoară pe o suprafaţă de peste 10.700 mp, are 5 niveluri operaţionale, 52 de saloane cu 116 paturi de spitalizare, tehnologie de ultimă generaţie, 3 buncăre ce găzduiesc cele mai noi aparate de investigaţie oncologică şi primul PET-CT (Tomografie prin Emisie de Pozitroni - Tomografie, Computerizată, n.r.) din judeţul Mureş. Construcţia spitalului a demarat în martie 2022, iar lucrările au fost finalizate în decembrie 2023. Acest proiect important a fost dus la bun sfârşit de Fundaţia pentru Spitalul Oncologic Târgu Mureş, organizaţie non-profit, formată dintr-un grup de membri fondatori dedicaţi ce şi-au propus să-şi valorifice resursele pentru a construi un spital care să răspundă nevoilor imediate ale comunităţii”, au arătat reprezentanţii Fundaţiei, într-un comunicat.
Sloganul ales pentru Spitalul Oncologic Medex este „Vindecarea începe acolo unde îngrijirea întâlneşte compasiunea”, iar iniţiatorii susţin că acest motto reflectă misiunea asumată de a oferi îngrijire medicală cu empatie şi dedicare.
Spitalul Oncologic Medex asigură un ambulatoriu cu 18 specialităţi medicale: Oncologie, Radioterapie, Cardiologie, Alergologie, Imunologie, Pneumologie, Gastroenterologie, Dermatologie, Diabet zaharat, Nutriţie şi Boli metabolice, Ginecologie, Urologie, ORL, Chirurgie OMF, Hematologie, Endocrinologie, Neurologie, Psihiatrie, Chirurgie Generală şi Chirurgie Toracică.
De asemenea, spitalul deţine o serie de laboratoare de înaltă precizie: laborator de Radiologie şi Imagistică medicală dotat cu modele noi şi performante de echipamente: Radiograf, Mamograf cu stereotaxie şi tomosinteză, RMN, CT, Ecografe, Osteodensitometru; laborator de medicină nucleară care este dotat cu echipament pentru tomografie cu emisie de pozitroni combinată cu computer tomograf - PET-CT, ceea ce permite diagnosticarea precoce, identificarea precisă a cancerului cât şi răspândirea lui în organism; laborator de Radioterapie, configurat cu două buncăre pentru acceleratoare şi unul pentru brahiterapie, echipamentul de radioterapie internă fiind unicul din Târgu Mureş.
„Lucrările de construcţii şi amenajare au fost finalizate, iar echipamentele sunt instalate şi puse în funcţiune, în prezent suntem în etapa de organizare şi definitivare a echipei de personal în vederea deschiderii activităţii. Structura echipei este formată din medici primari şi specialişti, farmacişti, asistenţi medicali, fizicieni, tehnicieni, personal administrativ şi personal auxiliar”, subliniază Fundaţia pentru Spitalul Oncologic Târgu Mureş.
Sursa foto: Spitalul Oncologic Medex Târgu Mureş
spital modern oncologiecomuna sangeorgiu de muresfundatia pentru spitalul oncologic targu mures