Datorită numărului în creştere al românilor care caută tratament în afara ţării, spitalul Wiener Privatklinik (WPK) şi-a deschis recent a doua reprezentanţă din România, în oraşul Timişoara.

„Viena este una dintre cele mai căutate destinaţii medicale în Europa şi numărul pacienţilor români care vin la spitalul nostru este în creştere în fiecare an. Ne dorim ca reprezentanţa deschisă în Timişoara să funcţioneze ca un hub medical regional, care să faciliteze pacienţilor din vestul ţării accesul la servicii medicale de calitate, acordate de medicii noştri, experţi reputaţi la nivel european. De asemenea, intenţionăm să aducem aici periodic experţi din cadrul spitalului nostru, care să informeze pacienţii români despre tratamentele disponibile pe specialităţile căutate de către aceştia. În cadrul WPK realizăm investigaţii şi tratamente dintr-o gamă extinsă de specialităţi medicale, iar una dintre ariile pe care ne concentrăm în prezent o reprezintă terapiile inovatoare în oncologie - imunoterapia şi terapia personalizată ţintită, care oferă şanse crescute de vindecare pacienţilor afectaţi de cancer”, a declarat  Ema Hafner, directorul Departamentului de Marketing şi Pacienţi Internaţionali al Wiener Privatklinik.      

30% din pacienţii internaţionali ai spitalului vienez sunt români

În 2018, 890 de pacienţi români s-au tratat la WPK, în creştere cu 40% faţă de anul anterior, pacienţii români reprezentând 30% din totalul pacienţilor internaţionali ai spitalului. Serviciile medicale accesate cu precădere de români au fost cele de oncologie, traumatologie si medicina sportivă, diagnostic de tip PET CT, medicină nucleară precum si consultaţii de tip second opinion. Alte tratamente solicitate au fost cele de ortopedie, cardiologie şi chirurgie cardiovasculară. 

Cu ajutorul reprezentantului locale din Timişoara, Nicoleta Burnette, pacienţii ce doresc să se trateze la Viena beneficiază de asistenţă completă, de la primul contact cu spitalul până la externare: traducerea şi trimiterea dosarului medical, estimarea costurilor de diagnosticare şi tratament, consiliere în ceea ce priveşte spitalizarea şi alegerea medicului potrivit, menţinerea legăturii cu medicii şi asigurarea serviciilor de traducere în spital.

Spitalul Wiener PrivatKlinik a fost înfiinţat în anul 1871, fiind în prezent unul dintre cele mai mari spitale private din Austria. Anual, aproximativ 3000 de pacienţi internaţionali accesează servicii de diagnostic şi tratament în cadrul Wiener PrivatKlinik, iar circa 26% din aceştia sunt români.