Terapia Intensivă Neonatală a SCJU Sibiu a fost donată cu un nou ventilator neonatal performant, în valoare de 205.000 lei. O parte din fondurile pentru achiziţionarea aparatului au fost asigurate de către organizaţia caritabilă Latter-Day Saint Charities, iar cealaltă, de către BABY CARE SIBIU, din donaţiile persoanelor fizice şi juridice primite de asociaţie anul trecut.


Organizaţia Latter-day Saint Charities derulează proiecte caritabile de ajutor medical, social şi de dezvoltare în 195 de ţări şi acordă asistenţă indiferent de rasă, afiliere religioasă sau naţionalitate, se arată pe pagina de Facebook a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.

„Într-o maternitate, calitatea actului medical, de la naştere şi până la îngrijirea ulterioară a nou-născuţilor, depinde în primul rând de oameni, de personalul medical dedicat şi implicat în acordarea unor servicii corespunzătoare celor mai mici dintre pacienţi. Dar, în medicina modernă, oamenii sunt completaţi de tehnica medicală”, se arată în postare.

„În egală măsură, echipamentele medicale performante sunt salvatoare de vieţi. Fără acestea, şansele la viaţă ale prematurilor şi nou-născuţilor la termen bolnavi scad considerabil. De aceea, orice nouă dotare înseamnă o speranţă în plus, un zâmbet de mulţumire pe chipurile personalului medical dar şi pe cele ale părinţilor care ştiu că puii lor beneficiază de cele mai bune îngrijiri”, se mai spune pe pagina de Facebook a SCJU Sibiu.

Sursă foto: Facebook Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu

 

 

Ginecologia (1)