Doctorul Victor Cauni nu mai este manager al Spitalului Colentina, după ce mandatul său interimar a încetat, transmite Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti. În locul lui a fost numit Andrei Cosmin David, fost director general în cadrul Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătătate (ANMCS).


„Începând de astăzi, mandatul de manager interimar al Spitalului Clinic Colentina al domnului dr. Victor Cauni a încetat, conform prevederilor legale. În consecinţă, nu este vorba despre o demitere a domniei sale, ci despre un mandat de manager interimar care a ajuns la final. În funcţia de manager interimar al Spitalului Clinic Colentina, cu un mandat de 6 luni, a fost numit începând de astăzi domnul Andrei Cosmin David, specialist recunoscut în domeniul managementului sanitar”, au precizat reprezentanţii ASSMB, citaţi de Agerpres.

Până la momentul numirii, Andrei Cosmin David a ocupat funcţia de director general în cadrul Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătătate (ANMCS), instituţie în care şi-a desfăşurat activitatea timp de peste un deceniu. De-a lungul acestei perioade, a ocupat mai multe poziţii de conducere în cadrul ANMCS, inclusiv cea de preşedinte al instituţiei, menţionează sursa citată.

„Primăria Municipiului Bucureşti, care prin ASSMB administrează 19 unităţi sanitare din Capitală, are în intenţie să pregătească şi să organizeze în viitor concursuri pentru conducerile tuturor acestor unităţi”, se mai arată în comunicatul ASSMB.

Pe pagina de Facebook a ASSMB a fost postat un mesaj de mulţumire pentru dr. Victor Cauni:

„Îi mulţumim pentru activitatea deosebită şi eforturile depuse în ultimul an şi jumătate, inclusiv în perioada grea de pandemie, când Spitalul Clinic Colentina a jucat un rol esenţial în combaterea COVID-19. Domnia-sa îşi va continua activitatea medicală prodigioasă în cadrul unităţii sanitare, unde conduce Secţia de Urologie”.

Referitor la noul manager, reprezentanţii ASSMB au adăugat, în postare: „Avem încredere că va aduce o viziune managerială modernă (...), care va conduce la creşterea calităţii seviciilor de sănătate şi îmbunătăţirea siguranţei pacientului”.
Medic