Spitalul Colentina ar putea fi extins cu un nou corp, cu cel puţin 300 de paturi, investiţia fiind estimată la peste un miliard de lei, se arată într-un proiect de hotărâre aflat de pe ordinea de zi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) de joi, 28 aprilie.


„Extinderea corpurilor existente constă în implementarea unui corp de spital tip monobloc parţial, în cadrul unui spital pavilionar, reducerea deficienţelor constatate în sistemul pavilionar (...). Corpul de spital va fi legal funcţional de pavilioanele G şi K”, prevede proiectul de hotărâre, conform Agerpres.

Noul corp va îmbunătăţi accesul la servicii medicale de calitate, acordate în sistem integrat pacienţilor din regiunea Bucureşti-Ilfov. Va avea minimum 300 de paturi, dintre care 35 pentru ATI, 35 pentru spitalizare de zi, iar 230 vor fi destinate spitalizării continue. Unitatea va fi configurată pe şase secţii medicale.

Proiectul mai prevede, printre altele, încorporarea a patru blocuri operatorii, fiecare cu minimum şase săli de operaţie, cuplate pe verticală, ataşate secţiilor medicale.

Consilierii municipali vor vota şi un proiect de hotărâre referitor la construirea unui bloc operator şi ATI pentru Secţia Ortopedie a Spitalului Colentina, în valoare de 41 de milioane de lei cu TVA. În acest sens, este stipulată edificarea unui nou corp de clădire, alipit de C9.

Un alt proiect de pe ordinea de zi a şedinţei CGMB de joi îşi propune reorganizarea şi dezvoltarea Băncii de Ţesut din cadrul Secţiei de Ortopedie şi Traumatologie a Spitalului Colentina, în concordanţă cu directivele şi cerinţele practicilor în materie din Uniunea Europeană. Măsurile au în vedere mai multe aspecte, printre care: selecţia donorilor (împreună cu secţiile clinice/spitalele şi coordonatori ai Agenţiei Naţionale de Transplant), elaborarea grefonului terapeutic, crioprezervarea şi congelarea, precum şi conservarea produsului, controlul securităţii sanitare, distribuţia către utilizatorii clinici. Valoarea investiţiei este estimată la circa 23,5 milioane de lei cu TVA.

 



Psihiatru (2)