Spitalul de Boli Infecţioase Galaţi a devenit singura unitate medicală din ţară unde cancerul de piele, bolile inflamatorii, imunologice şi degenerative se pot depista cu ajutorul unui tomograf în coerenţă optică.


Echipamentul foloseşte o tehnică medicală din domeniul oftalmologiei, adaptată pentru depistarea celulelor canceroase printr-o procedură non-invazivă, se arată într-un comunicat al Consiliului Judeţean Galaţi, preluat de Agerpres.

Tomograful foloseşte un procedeu medical nou în domeniul dermatologiei, prin care se poate depista cancerul de piele în stadiu incipient cu ajutorul luminii, fără a mai fi nevoie de intervenţii chirurgicale pentru a determina prezenţa celulelor canceroase la nivelul epidermei.

Cu acest echipament medical se poate monitoriza şi eficienţa tratamentului.

„Odată cu acest nou aparat medical, Spitalul de Boli Infecţioase, acolo unde a fost înfiinţat recent şi un centru de excelenţă în domeniul dermatologiei, are în dotare două echipamente medicale de ultimă generaţie pentru depistarea şi monitorizarea cancerului de piele, care vor fi folosite simultan de către echipa coordonată de medicii Alin Laurenţiu Tatu şi Florin Bujoreanu”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea.

Valoarea aparatului este de 743.155 lei, fonduri europene atrase de către Consiliul Judeţean Galaţi în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020.

Sursă foto: Consiliul Judeţean Galaţi

 

Oncolog