Timp de 5 zile, medicii, asistentele, infirmierele şi toţi cei care lucrează în zona administrativă a Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeş Timişoara se pot imuniza cu doza a treia de ser Pfizer. Lor li se vor alătura angajaţii Institutului de Boli Cardiovasculare Timişoara.


În fiecare zi, timp de 3 ore, asistenţii medicali din secţiile de Terapie Intensivă şi Pneumologie îşi vor imuniza colegii, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a unităţii sanitare.

În prima zi au fost vaccinate peste 50 de cadre medicale.

„L-am făcut ca să mă protejez. Statisticile arată că, după 6 luni, atât după boală, cât şi după vaccin, protecţia scade foarte mult. Şi, atunci, având în vedere contextul pandemiei, al acestui al 4-lea val, în care contagiozitatea este foarte mare şi numărul de cazuri uriaş, există riscul să ne îmbolnăvim. Pentru a creşte această protecţie, am ales să îmi fac a treia doză”, spune dr. Virgil Musta, şef Secţie Boli Infecţioase, Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeş Timişoara.

„M-am vaccinat cu a treia doză. Consider că este foarte important să facem cu toţi asta. Noi observam zi de zi, fiind expuşi virusului, prin profilul specialităţii noastre, că vaccinul chiar este eficient. Ne-am şi testat, am şi venit în contact cu pacienţi şi cu colegi, şi eu, cel puţin, nu m-am infectat”, spune Daniel Gipă, medic rezident ATI.

În campania de imunizare care a început în decembrie 2020, peste 95% din cadrele medicale de la unitatea sanitară timişoreană s-au vaccinat, se mai arată în postare.

Sursă foto: Facebook Spitalul Victor Babeş Timişoara

 

Medic