Primăria Sectorului 1 anunţă că a finanţat achiziţionarea unui RMN ultramodern, în valoare de 23 milioane lei, la Spitalul Elias.


Cea mai recentă achiziţie pe care administraţia locală a finanţat-o la Spitalul Elias o reprezintă un sistem ultramodern de Imagistică prin Rezonanţă Magnetică 3,0 T, în valoare de 23,2 milioane lei. Aparatul performant este folosit în special pentru stabilirea conduitei terapeutice în cazul accidentelor vasculare cerebrale, afecţiuni ale aortei, precum şi în cazul traumatismelor vertebro-medulare, se arată într-un comunicat.

„Menţionăm faptul că, în acest an, am alocat pentru Spitalul Elias peste 39 de milioane lei pentru achiziţionarea de echipamente medicale performante, precum şi pentru finanţarea unor lucrări de renovare şi reabilitare ale unor secţii ale spitalului”, se precizează.

În 2023, Primăria Sectorului 1 a făcut mai multe investiţii în sistemul medical din această zonă administrativă. S-a aprobat recent o finanţare de peste 57 milioane lei pentru achiziţionarea de echipamente medicale de ultimă generaţie pentru alte două spitale din Capitală: Spitalul Clinic „Sfânta Maria”- 33,1 milioane lei şi Maternitatea Polizu (Institutul Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului „Dr. Alfred Rusescu”) - 24 milioane lei.

„La Spitalul «Sfânta Maria» finanţăm achiziţia de aparatură ultramodernă, cele mai importante fiind un robot chirurgical (11,4 milioane lei) sau aparatul de Rezonanţă Magnetică 3 Tesla (10,6 milioane lei), iar la Maternitatea Polizu urmează să fie achiziţionate cele mai performante modele de ecografe Doppler (luăm 14 bucăţi pentru mai multe specialităţi medicale: oncologie, pediatrie, alergologie şi imunologie, pentru medicină materno-fetală de cazuistică complexă etc.), 10 aparate pentru monitorizarea funcţiilor vitale ale nou-născuţilor, 10 ventilatoare non- invazive etc. Aceste ultime finanţări le realizăm în baza unui protocol pe care l-am încheiat cu Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti”, se subliniază.
 

 

 

Ginecologia (1)