Salvaţi Copiii România a dotat Secţia Clinică de Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă şi Arsuri din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” cu aparatură medicală de ultimă generaţie, în condiţiile în care majoritatea cazurilor cu arsuri peste 20% din suprafaţa corpului ajung în această secţie.


Totodată, vor fi dotate şi Secţia ORL şi cea de Terapie Intensivă Neonatală ale spitalului, investiţia totală fiind de 120.000 euro, informează organizaţia, într-un comunicat preluat de Agerpres.

Anual, în Secţia Clinică de Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă şi Arsuri sunt internaţi aproximativ 1.200 de pacienţi, dintre care pacienţi cu arsuri aproximativ 400 de cazuri, restul fiind cazuri de traumatisme, sechele postcombustionale şi posttraumatice, malformaţii congenitale de părţi moi şi tumori. Sunt urmăriţi în regim ambulator în jur de 5.000-6.000 de pacienţi pe an, cu patologie de urgenţă (arsuri şi traumatisme).

Medicii de la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” vor avea la dispoziţie două electrocautere, două lupe cu lumină, electrocardiograf, scaune pentru blocul operator, calculatoare, nevoia de digitalizare fiind majoră, monitor de funcţii vitale, sistem electrocardiograf şi bronhoscop (pentru Secţia ORL), ventilator de suport respirator (Secţia de Terapie Intensivă).

„Această secţie este unică în România şi una dintre cele mai importante din UE, avem acreditări europene şi mondiale. Noi tratăm copiii între 0 şi 17 ani şi avem cele mai bune rezultate şi ne dorim în permanenţă îmbunătăţirea actului medical”, a declarat Mircea Enescu, preşedinte şi fondator al Societăţii Române pentru Arsuri Pediatrice şi Membru al Consiliului Ştiinţific al Agenţiei Române de Transplant, citat în comunicat.

Spitalul dispune de 10 secţii clinice şi numeroase compartimente medicale, 19 departamente însoţitoare şi 17 ambulatorii de specialitate. Anual sunt realizate peste 200.000 de consultaţii şi sunt internaţi peste 30.000 de copii cu vârste între o zi şi 17 ani, peste 60% din cazuri constituind urgenţe medico-chirurgicale. Media zilnică a pacienţilor care se prezintă la spital pentru diverse probleme este de 600 de copii, variind de la malformaţii congenitale până la traumatisme.





Alergologia