Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Baia Mare este implicat într-un proiect educativ care prevede deschiderea unei facultăţi de medicină în municipiu, a anunţat managerul unităţii medicale, Alexandru Oros.


„Există deja un protocol semnat cu cei implicaţi în proiect, iar după evaluarea în teren a comisiei ARACIS - Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior – (...) activitatea propriu-zisă să poată fi demarată. Cel mai probabil până la sfârşitul acestui an (...) Intenţia noastră este să dezvoltăm această ramură universitară, suntem interesaţi să avem asistenţi medicali, medici dar şi colaboratori foarte bine pregătiţi”, a spus Alexandru Oros, citat de Agerpres

Managerul SJU Baia Mare crede că studenţii care se vor pregăti la viitoarea facultate de medicină vor deservi inclusiv unităţile medicale din oraş.

„Trebuie să dezvoltăm această ramură universitară care e în folosul nostru, dar şi a altor entităţi medicale care funcţionează în judeţul Maramureş”, a mai adăugat Alexandru Oros.

Anterior acestei iniţiative, în Baia Mare a funcţionat o perioadă de timp o facultate de farmacie, ca filială a Universităţii „Vasile Goldiş” din Arad, însă a fost închisă.

Medic